Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Promoted Fansite Olma Yolunda TibiaTr 6 Aylık Gelişme Programı ve Görevliler  (Read 262 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
26 April 2010, 02:12:16
Tugay
Moderator
Warlock

View Profile
« Reply #15 on: 26 April 2010, 02:12:16 »

yemedim bilmiyorum, yediysem de genelde memleketlerini sormadan yerim Tongue

26 April 2010, 17:52:10
Kral Berat
Dragon Lord

Adalet # Kral Berat

View Profile
« Reply #16 on: 26 April 2010, 17:52:10 »

o yüzden tugay bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma Cheesy(küfür yok tugay Cheesy)

Karıncaya sormuşlar nereye gidiyorsun diye.Uzaktaki sevgilime demiş.Ulaşamazsın ki demişler.Olsun hiç olmazsa yolunda ölürüm demiş.
26 April 2010, 21:36:24
Tugay
Moderator
Warlock

View Profile
« Reply #17 on: 26 April 2010, 21:36:24 »

kes sesini bebe Cheesy

28 April 2010, 08:41:56
SHADE
Hamdi
Administrator
Demon

Rico Pasa

View Profile
« Reply #18 on: 28 April 2010, 08:41:56 »

döndüm tamam bugün bi toparlayim işleri

02 May 2010, 09:21:58
SHADE
Hamdi
Administrator
Demon

Rico Pasa

View Profile
« Reply #19 on: 02 May 2010, 09:21:58 »

Beyler zaman ilerliyor. Şimdiden duyurayım ya da açık konuşayım ki ilerde kimse alınıp darılmasın. Saolasınız hepiniz bişeyler paylaşıyorsunuz ve forumu canlı tutuyosunuz ama malumunuz promoted fansite olacak olursak yalnızca 3 kişiye 6 şar aylık premium verilebilecek. O yüzden bu 6 ay içinde bana en çok yardım edecek kişileri seçmem lazım. O 3 kişininde premium için yardım etmeyeceklerinden eminim ama premium bu işin ufak bi ödülü.

Şöyle bişi var. Siteye yardım eden arkadaşlardan 3 tanesini premium için cip e yollayacm (eğer olabilirsek o da ) ve 5 kişiyi de (eğer bi 70+ karakteri varsa) test servera davet için cipe yollayacam.

Şu an için olan durumu söyleyeyim.

İlk olarak Sidique in adını yollayacam. Kendisi tibia.com da çıkan haberleri hergün çevirip bana yolluyor sağolsun ve bu en çok ihtiyacim olan konu. 6 ay boyunca byle devam ederse eğer ilk sırada onun ismi olacak.

İkinci sira için en yakın aday Archiel. O da çok ihtiyacimiz olan grafik ve av yerleri hakkında yardım ediyor. İngilizce anasayfa yapımında, videolarda ve av yerlerinde yardım etmeye devam ederse onun isminide ikinci sirada yollamayı düşününüyorum.

Son aday içinse su an hiç bir fikrim yok. Burası için birilerinin bana özel bişeyler teklif etmesi lazım. Yani bi arkadaş çeviride uzman diğeri grafiker. Yani bi yetenekleri var fark yaratıyolar. Burası içinde bana önerebileceğiniz ii bir şey olursa son sırayı kapabilirsiniz. Yapmanız gereken 6 ay boyunca siteye ciddi anlamda fayda kazandıracak işler yapmak.

02 May 2010, 10:17:39
Nemesis'Death
Dragon Lord

View Profile
« Reply #20 on: 02 May 2010, 10:17:39 »

hamdi ben char kasiyorum beklersen eger quest açılımlarını yapabilirim . wikia daki gibi de olur.

16 June 2010, 09:27:14
SHADE
Hamdi
Administrator
Demon

Rico Pasa

View Profile
« Reply #21 on: 16 June 2010, 09:27:14 »

Beyler forumu azcik hareketlendirmemiz lazım. Bi fotoğraf yarışmasıyla olacak iş diil bu. Önümüzde test server var o biraz hareket getirecek Onun dışında biraz aksiyon lazım. Ivır zıvır aktiviteler, yeni bölümler flm eklemeliyiz. Forumu ve anasayfayı bi şekilde milletin ziyaret etmesi lazım. fikir verin azıcık

16 June 2010, 11:08:06
Ege
Dragon Lord

Hail & Kill

View Profile
« Reply #22 on: 16 June 2010, 11:08:06 »

Bence quest anlatımları video şeklinde yapılmalı artık.
Aktivite olarak oyun içinde turnuvalar düzenleyebiliriz mesela. Futbol, X-O-X, satranç falan Cheesy
Güreş bile olabilir abi Cheesy
« Last Edit: 16 June 2010, 11:09:43 by Ege » Logged

20:50 Fros Riky [58]: its easy to type polish
20:50 Fros Riky [58]: just bang your head on the keyboard
20 July 2010, 14:27:54
SHADE
Hamdi
Administrator
Demon

Rico Pasa

View Profile
« Reply #23 on: 20 July 2010, 14:27:54 »

Programın Amacı : Ekim ayı civarında; Fansite değerlendirme zamanı geldiğinde Supported fansite den Promoted Fansite ye terfi etmek.

Programın Uygulanışı : Gelişme Programını 2 aşamada uygulayacağız. 3'er aylık iki aşama olacak. Bu iki aşamada genel hedefimiz; TibiaTr olarak tüm Tibia oynanan ülkelerde  ses getirecek organizasyonlara imza atmak ve sitemizin eksikliklerini gidermek olacak.

1. Aşama -  Mayıs,Haziran,Temmuz Dönemi

1) TibiaTr Fotoğraf yarışmasını düzenlemek.

- Tüm oyuncuların davet edileceği bir yarışma olacak. Diğer fansitelerin destekleriyle beraber, TibiaTr nin düzenlediği ilk uluslararası organizasyon olacak.
  - Hedef TibiaTr nin tüm ülkelerden ziyaretçi alması.
  - TibiaTr nin reklamını yapmak ve bilinirliğini arttırmak

2) Görevlerin (Questlerin) Türkçeye çevirilmesi ve Türk oyuncular tarafından bizzat fotoğraflarla anlatılması.

- Türk oyunculara yardımcı olmak amaçlanıyor.
  - Özellikle İngilizceyi çevirme konusunda sıkıntısı olan arkadaşların başka sitelere gitmesine gerek kalmayacak biçimde adım adım questlerin tanıtımı yapılcak.

3) Tibia.com da yayınlanan haberler ve makaleler aynı gün içerisinde çevirilerek anasayfaya eklenecek ve sizlerin güncel gelişmelerden anında haberdar olması sağlanacak

- Fansite olmanın gerekliliklerinden olan haberleri çevirmenin yanına, makalelerin de çevirilmesi eklenerek promoted olma yolunda avantaj sağlanacak

4) Yararlı makaleler yazılacak.

- Bu konuda yetenekli ve bilgili arkadaşların yardımıyla pratikte çok işinize yarayacak aylık veya haftalık makaleler yazılacak

5)Yaz Güncellemeleri aktif olarak takip edilecek.

- Yaz güncellermeleri (Summer Update) başlamadan test server a 5 adet site görevlisi göndermek suretiyle yenilikler anında sitede paylaşılacak ve sitemizi takip edenler tam anlamıyla güncellemelere hazır olacak
  - Yeni göreevler, eşyalar test edilecek bol miktarda fotoğraf atılacak ve diğer fansitelerden bir adım önde olmaya çalışılacak

2. Aşama -  Ağustos,Eylül,Ekim Dönemi

1) Fansite Item yarışması organize edilecek.

- Bildiğiniz üzere her fansite nin kendisine ait bir itemi oluyor. Bu item çeşitli yarışmalarda bizzat bizim tarafımızdan ödül olarak verilebiliyor. Ve fansiteler bu yarışmayı sadece bir kere düzenleyebilir.

- Ağustos ayı civarinda yarışma başlatılacak ve yine tüm Tibia nin katilimiyla bu yarışma düzenlenecek.

- Fotoğraf yarışmasından sonra düzenlediğimiz ikinci büyük organizasyon olacak ve bize çok büyük avantajlar sağlanacak.

- Türk kültürünü en iyi anlatan item seçilecek vi kendimize ait bir fansite itemimiz olacak.

2) Anasayfamız yenilenecek.

- Anasayfamıza İngilizce seçeneği olarak yeni bir sayfa eklenecek ve bu sayfa aracılığıyla tüm Tibia ya ulaşma imkanı elde edeceğiz.

3) Avlanma yerleri Türkçe olarak anlatılacak.

- Avlanma yerlerine ait bilgiler fotoğraf ve istatistikler eşliğinde yayınlanacak. Hiç bilmeyen birisi bile o yerde avlanmak için neler gerektiğini bilecek.

- Türk oyuncular bu yolla yeni av yerleri öğrenecek.

4) Görev (Quest) çevirileri bitmiş olacak.

- İlk dönemde başlamış olduğumuz görevlerin bitirilmesi sağlanacak.

Şimdilik 6 aylık programımız bu maddelerden oluşuyor. Değişiklikler eklenecek.

Evet arkadaşlar temmuz ayı bitmek üzere ve ben temmuz ayının başından beri meşguldum o yüzden pek ilgilenemedim. Sağolun sizde ben yokum diye siteyi başıboş bırakmışınız. Bildiğiniz gibi 6 aylık hedeflerimiz vardı ve bunların sonunda promoted fansite olmak istiyoruz. Şimdi bizim için en önemli olan son 3-4 aylık olan bölüme geldik.

Öncelikle ilk 3 aylık bölümü değerlendireyim.

-Fotoğraf yarışmasını düzenledik. Birinci önceliğimiz buydu ve  yüksek sayıda katılımla bu yarışma düzenlendi. Size daha gerçekçi bilgi verecek olursam; Yarışmayı başlattığımız mayıs ayında tibiatr yi 6500, haziran ayında ise 6000 tekil kullanıcı ziyaret etmiş Yani 6000 değişik kullanıcı. Bu çok güzel bir miktar bizim için. Mayıs ve Haziran aylarında site 100 binin üzerinde tıklandı. 2bin kişi siteye kayıt oldu sadece bu iki ay içinde. 100 tane fotoğrafla yarışmaya katılım oldu ve TibiaTr nin reklamı en ii şekilde yapıldı.

-Questler çevirilmeye başlandı ama ne yazık ki belli bi şeyden sonra durdu. Bunu tekrar canlandıracaz inşallah.

-Tibia.com da yayınlanan makaleler %90 oranında aynı gün içinde çevirilip eklendi. Alık makaleler ise 3 gün içerisinde eklendi anasayfaya. Temmuz ayı hala çevirilmemiş durumda ona artık ben el atacam..

- Yararlı makalelerin yazılması işi ikinci 3 aylık plana kaldı.

-Yaz güncellemeleri takip edildi. İngilizce ve türkçe olarak test serverdan bilgi toplanıp burada yayınlandı.

Şimdi gelelim ikinci 3 aylık plana;

Fansite item yarışmasını düzenleyecez. Bunu bu hafta içerisinde yapmaya çalışacaz. Bu programın en güzel kısmı bu. Yine tüm tibiayı ilgilendireceği için; kullanıcı sayımız artacak ve reklamımız yapılmış olacak.

Anasayfaya ingilizce ekleme seçeneğinden vazgeçtik şimdilik.  Yeni bi anasayfa içeriğimiz var ama türkçe için olacak bu.

Avlanma ve quest yerleri anlatılacak. Bunlar daha profesyonel olarak yapılacak ve içlrinden en iileri 1 ay boyunca anasayfada oluşturacağımız yeni bölümde ayın quest anlatımı ve ayın avlanma yeri anlatımı adı altına yayınlanacak. Ayrıca yararlı makaleler yazılacak ve anasayfada yayınlanacak.

Sitenin kullanıcı profilinde değişikliğe gidilecek, küskün kullanıcıların siteye dönmesi sağlanacak.

20 July 2010, 14:31:34
SHADE
Hamdi
Administrator
Demon

Rico Pasa

View Profile
« Reply #24 on: 20 July 2010, 14:31:34 »

bir kaç ekleme daha;

Kişisel fotoğraf albümlerinin paylaşımı arttırılmalı. Sitmizin üyelerinden bunu özellikle istiyoruz. Kendi karakterinize ait fotoğrafları yani günlük av fotolarınızı hayat hikayenizi vs kişisel fotoğaflar bölümünde yayınlayın.

Örnek için;

http://www.tibiatr.net/forum/index.php?board=116.0

İbrahim fansite item yarışması için yine yeni bir giriş sayfası tasarlayacak.
Tolga aylık makalelerden sorumlu olacak.
Ege yine çevirilere devam edecek.

Ama ne yazık ki site sadece bizimle yürümüyo. O yüzden sizlerinde desteğinize ihtiyaımız var. Kişisl kavgaları problemleri bi kenara bırakıp kendi mileltinize ait bi fansite için biraz emek verin. biz sonuçta budan para kazanmıyoruz sizin için vaktimizi harcıyıp bunu ayakta tutuyoruz

20 July 2010, 15:08:19
Ege
Dragon Lord

Hail & Kill

View Profile
« Reply #25 on: 20 July 2010, 15:08:19 »

Kusura bakma, özelden konuştuk ama söylemedim bunu. Ben başladım çevirmeye, ulaştıracağım sana en yakın zamanda son makaleyi.

20:50 Fros Riky [58]: its easy to type polish
20:50 Fros Riky [58]: just bang your head on the keyboard
Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: